İlçemizde uzun yıllardır esnaflık yapan Süleyman Hadimoğulları, Hastane Caddesinde bulunan işyerinin ilerisinde uzun zamandır boşa akan su ile ilgili yetkililere seslendi.
Cadde üzerinde bulunan bir apartmandan akan ve şebeke suyu olduğu düşünülen su ile ilgili Hadimoğulları, birçok kez konuyla ilgili başvuru yaptığını ifade etti.
   Hadimoğulları’nın şikayeti üzerine görüşmeye gittiğimizde akan su görüşmemiz esnasında şebeke suyunun kesilmesiyle durdu.
Şebeke suyu verildiği süre boyunca akmaya devam eden suyun hem ziyan olduğunu hem de kazalara sebebiyet verdiğini belirten Hadimoğulları, suyun yola da zarar verdiğini ifade etti.
Hadimoğulları, gazetemize yaptığı açıklamada, bireysel olarak vatandaşı karşı karşıya getirmeden sorunun çözülmesi için adım atılması gerektiğini belirterek “Ben Samandağlı olarak epeydir esnafım ama Medikal olarak 5-6 senedir oğlumun yanındayım. Arkadaşın demin geçerken dediği gibi “Su hayattır ama boşa akmadığı sürece” bu lafla ben başlamak istiyorum. Şu anda biz burada bir yıldan fazla bu suyun burada devamlı aktığını görüyoruz. Ana su kesilmediği sürece bu su bir yıldır böyle akıyor. İlgililere söyledik sağ olsunlar HATSU ilgilendi ama arıza olmadığı için “biz yapamayız” dediler ve bizi zabıtaya gönderdiler. Zabıta geldi dedi ki apartmandan. Şu anda benim sizi çağırışımın sebebi apartmandan akan suyu gördünüz siz ve boşa giden harcanan suyu. Bir damla su için arkadaşlar geçen bize su vermek için ha bire çalıştılar belediye olsun HATSU olsun. Sağ olsunlar suları bize getirdiler. Ama şu işe bakın siz kendiniz çektiniz, kendiniz gördünüz şu andaki bu suya acıyorum. Bir de şöyle bakarsanız göstereyim size, belediye ve sorumlular bir parke taşı koymak için gece gündüz çalışıyorlar. Bakın şurayı çekin yarın bütün burası bozulacak. Artı düşen halkımızı eşim başta, eşim düştü çoluk çocuk ve anneleri düştü. Yine sorumlular gene de sağ olsunlar dediler ki biz apartmanın suyunu mühürlememiz lazım. O çare değil ki. Tamam, mühürledi, adam geldi söktü, tekrar yine su akıyor. Mümkünse sorumlular her kimse artık HATSU m? Belediye mi? Zabıta mı? bir çözüm getirsinler. Sadece gelip bakmasınlar. Herkesin haberi var, 185’i aradık, belediye zabıtasını aradık, belediye başkan yardımcısına da gittik ve videolar da attık ama şu anda sizin de gördüğünüz gibi boşa akan bu su bizim suyumuz. Bozulan yollar da bizim yollarımız. Sayın başkanımız, yardımcıları hepsi birlikte bir ekip halinde çalışıyor ama biz vatandaş olarak bozmaya çalışıyoruz. Bu bizim hakkımız değildir. Mümkünse lütfen bütün herkese sesleniyorum, bu su sadece değil başka yerlerde de var, rötuş yapılması gereken yerler de var. Onlar yapılınca daha güzel şeyler oluyor. Vatandaşa da söylüyorum lütfen kendi sularına baksınlar. Apartmanına girerken birazcık insancıl, haysiyetiyle davransın. Bu suya sahip çıkın lütfen. Teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim