Geçtiğimiz sayımızda Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın bir televizyon programında yaptığı açıklamayı gündeme getirmiş ve bazı sorular sormuştuk.
Sorularımıza cevap tabi ki gelmedi. Biz de kendi sorularımızın cevaplarını kendimiz aramaya çalıştık ve bu sorularımız başka soruları doğurdu.
İktidar partisinden belediye başkanı değilseniz, Samandağ’ın sorunlarını çözebilmenin yolu iktidar partisinden birileri ile ilişki üzerinden ise neden Belediye Başkanı olmak için CHP’den aday oldunuz ve ilçe halkı CHP’ ye niye oy verdi?
CHP’ den seçilip acentelik yapmadan direk o günkü koşullarda iktidar kimdeyse ilçeye hizmet için o partiye oy verelim olsun bitsin.                      
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, her ortamda mesleği ile ilgili Avukat olduğunu belirterek, bir hukukçu olduğunu vurgulamaktan kaçınmıyor.
Ankara’da işlerini halleden arkadaşının ricasını kırmayıp işe alarak memurluk yolunu açtığı kişi ile ilgili yasal boşlukları kullandığını kendi ağızıyla canlı yayında itiraf etmiş oldu.
Hukukçu bir başkan yasalara uygun davranmak yerine yasal boşlukları kullanarak birini KPSS sınavına girmeden işe alarak memur yapabiliyormuş gördük. Bu yapılanla KPSS sınavına girmiş atama bekleyen onca gencimizin hakkını yemiş olmadınız mı? 
Belediye olarak her 6 ayda 1 kişiyi memur olarak işe alarak memur olma yolu açabiliyormuşsunuz bunu öğrendik.
Peki, siz halkçı bir belediye başkanı olarak; üniversite mezunu ve gurbet ellerde kimi soğukta, kimi çöl sıcağında çalışan onca gencimiz KYK borçlarını ödemeyle boğuşurken onlara neden istihdam yaratmadınız? 
Gurbetteki geçlerimizin hatır saydığınız dostunuz kadar değeri yok mu?
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim