Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş arasında uzun bir süredir devam eden sebebi belli olmayan gerginlik hepimizin bildiği bir durumdu. Yaşanan gerginlik kendini büyük oranda yan yana gelmeyerek gösteriyordu. Ve birbirlerinin toplantılarına,  hizmet açılışlarına ve ya etkinliklerine katılmıyorlardı. 
Hatta son süreçte bu gerginlik öyle bir hale gelmişti ki kimseden gizleme gereği duymayan 2 Belediye Başkanı yan yana gelmemek adına çekinip sıkılmadan bir açılışta ayrı ayrı kurdele kesmiş bunda hiçbir beis görmeden kameralara pozlar verilmişti.
Geçtiğimiz hafta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında İçişleri Bakanlığının talimatıyla Valilik tarafından suç duyurusunda bulunması üzerine Başkan Savaşı destekleyen mesajlar yağmaya başlamıştı. Ve her ne olduysa oldu Başkan Savaş’a ilk destek mesajlarından bir tanesi de uzun süredir aralarındaki gerginlik kör göze batar vaziyette olan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’dan da geldi. 
Yanlış anlaşılmasın Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın destek mesajı vermesini kınamıyoruz. Bilakis olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor ve önümüzdeki süreçte aralarındaki bu gerginliği sona erdirecek bir adım olarak görüyoruz. Ve bu adımın aradaki buzları eriterek Samandağ’ da yapılacak hizmetler adına iki başkanın sorunları diyalog yoluyla çözerek daha uyumlu çalışmasına vesile olabilecek bir adım olmasını umut ediyoruz.
Aynı partiyi temsil eden iki belediye başkanının birbirine dönük karşılıklı adım atmasının Hatay’a ve özellikle Samandağ’a atfedilen kardeşlik, hoşgörü ve barış ortamına yakışacak davranışlar olacağına inanıyoruz.
Yani Hangi Dağda Kurt öldü bilmiyoruz ama iyi ki de öldü diyoruz.
*Atasözüne istinaden kullandık, canlıların yaşam hakkını sonuna kadar savunuyoruz.
 Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim