Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Hatay Şube Yönetim Kurulu tarafından, Sağlık çalışanlarının  var olan promosyon sözleşmesinin yenilenmesini ve günümüz ekonomik koşullarına uygun bir sözleşme yapılması talebiyle basın açıklaması yapıldı. 
SES Hatay yönetim kurulu adına SES şube temsilcisi Nilgün Aşkar, sözleşmeyi güncelleme sürecine kamu emekçilerinin kurumsal temsilcilerinin dahil edilmesini talep ettiklerini vurguladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. 
“ Kurumunuzda görev yapmakta olan kamu çalışanları adına 01.01.2020-31.12.2024 tarihinde yapılan promosyon sözleşmesinde sonraki 5 yılda gerçekleşmesi ön görülen faiz oranları dikkate alınarak, maaş müşterilerine, o bankayı kullanması ve parasını o bankada değerlendirmesi karşılığında belli oranda promosyon verildi.
Kurum idaresi binlerce, on binlerce kamu emekçisinin bu bankaların müşterisi olmasının karşılığında ne alacağının belirlenmesinde önemli bir göreve sahiptir. Bugünün ekonomik koşullarında bankaların her işlem için, her hizmet için, kendi yararını gözettiği ve en ufak bir hizmete bedel ödettiği bir ortamda kamu emekçilerinin alacağı güncel promosyon miktarları yetersizdir.
Günümüzün %80’lere varan enflasyon oranları ve günlük hayata yansıyan %200’e varan faizleri karşılığında, kamu emekçilerinin üç yıl önce aldıkları 3-5 bin lirayı bulan promosyonlar çok düşük kalmaktadır. Bankaların karlarını 8 kat arttırdığı bir ortamda emekçilerin hakkının gasp edilmesine göz yumulamaz, bu koşullarda 3 yıl öncenin ortalama faiz oranı üzerinden yapılan promosyon anlaşmasının geçerliliği kalmamıştır.
Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak sözleşme koşullarını değerlendirip, kurumun alacağı tutumda gerçekçi öneriler geliştirmek üzere 02.08.2022 tarihinde dilekçe ile kurumunuzdan sözleşmeyi talep ettik. Siz kurum idaresinden de sözleşmenin tekrar değerlendirilmesini ve yeni bir sözleşme imzalanmasını talep ettik. Ancak sözleşmeyi bizimle paylaşmayı uygun görmediniz, o gün dilekçemize cevap vermediniz. 12.08.2022 tarihinde de kamu emekçilerinin promosyon sözleşmesinin yenilenmesi talebini ileten dilekçeleri kurumunuza ilettik, ancak konu ile ilgili temsil ettiğiniz ve adlarına konuştuğunuz kamu emekçilerini bilgilendirmediğinizi görüyoruz.
Bu doğrultuda var olan promosyon sözleşmesinin iptali yönünde ne gibi adımlar atıldığını, süreçte ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını, bu sorunların çözümüne dair ne gibi seçenekleriniz olduğunu ve bu sürecin ne zaman tamamlanmasının planlandığını kamu emekçilerinin temsilcileriyle yaptığınız bir toplantı ile açıklamanızı istiyoruz. Var olan promosyon sözleşmesinin yenilenmesini ve günümüz ekonomik koşullarına uygun bir sözleşme yapılmasını, bankalarla yürütülen sürecin şeffaf olmasını, adlarına anlaşma yapılması gereken kamu emekçilerinin kurumsal temsilcilerinin sürece dahil edilmesini talep ediyoruz.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
                       

Editör: TE Bilişim