Fatumatüz Zehra  Anaokulu okul idaresi, öğretmenler ve velileri ile Yayladağı Orman işletme Müdürlüğü tarafından organize edilen çocuklarla  fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.
Meydan Mahallesindeki Azize Süleyman Yalçın ilk-ortaokulu çevresinde Ağaçların hayatımızdaki önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinliğe;  İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç,  Fatumatüz Zehra Anaokulu  okul idaresi, öğretmenleri, öğrencileri ve veliler katıldı.
Ağaç yaşken eğilir düşüncesiyle; çocuklara ağacı, yeşili sevdirmek, doğanın önemini kavratmak için gerçekleştirilen etkinlikte Kaymakam  Kütük ve minik doğa dostu çocuklar fidan dikimi yaptı. Kütük, düzenlenen etkinlikle alakalı şunları söyledi:
“Bugün buraya hem doğayla temas etmeye hem de doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye geldik. Her biri bugün diktiğimiz fidanlar gibi dinç, toy, tazecik olan ve büyümek için hevesle gün sayan miniklerimiz büyüdüğünde dikmiş olduğumuz fidanlar ağaç olacak. Doğaya renk, canlıya nefes, hayvanlara yuva , yazın kavuran sıcağında gölgesinde soluklanacak sığınak olacak.
Her baharda doğayı dirilttikleri gibi ruhları da diriltmeleri, bereketini ve şifasını bizden esirgememeleri duasıyla can suyunu verdiğimiz bu fidanlar dünyadan umudumuzu kesmeyeceğimizin göstergesidir. Biz gitsek de ardımızda biden iz kalacak. Çocuklarımız minik elleriyle bugün doğaya armağan etmiş oldukları fidanlarla  bu dünyada benim de bir dikili ağacım var diyecek.  Bugün burada bulunan çocuklarımızın ve nicelerinin bu fidanlar gibi serpilip büyüyeceklerine, dünyayı güzelleştirip geliştiren doğa dostu birey olacaklarına inancım sonsuzdur. Bu etkinliği organize eden değerli Fatumatüz Zehra Anaokulu okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkürü borç bilirim.”
Ağaç dikiminin ardından öğrenci ve veliler için piknik düzenlendi.
                  Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim