Samandağ’da bu yıl ilk defa düzenlenen “Asi Şehir Festivali”  vatandaşların yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirildi. 
Asi Şehir Komitesi tarafından düzenlenen ve ilçemiz Meydan Mahallesinde 26 Ağustos – 28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen renkli görüntülere sahne olan Festival büyük beğeni topladı.
3 gün süren festivalde konserlerin yanı sıra yamaç paraşütü, bisiklet turu, uçurtma şenliği, dalış etkinlikleri, Asi Nehri gezi turları ve fotoğraf yarışması düzenlendi. 
İlk gün stantların kurulmasının ardında Festivalin açılışı gerçekleştirildi. Festivalin açılışına; CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Samandağ Belediye Başkan yardımcısı Aydın Duran,  Festival Komitesi Kurucusu Ayhan Durgun, Festival dönem sözcüsü Kenan Doğru, Festival Komite Üyesi Muhtarlar, Oda Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezdi.
İlk gün akşam etkinlikleri kapsamında festival ateşi yakıldı ve Bablisok Erbane Ritim topluluğu konser verdi. Festivalin 2. ve 3. gününde sabahın erken saatlerinden itibaren gerçekleştirilen etkinliklerin ardından,  akşam verilen konserler vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşlar tarafından beğenilen festival son gün çok sayıda insanın katılımıyla sona erdi. Festivalin son günü konser alanında konuşma yapan Festival Komitesi Dönem Sözcüsü Kenan Doğru, Asi Şehir Festivali’ni ilk defa düzenlediklerini belirterek, “Adından da anlaşılacağı gibi temelde Asi, farklı kültürlerin coğrafyasından akarak geliyor. Dünyada tek ters akan nehir. Biz bu festivalin bütün mahalleri kapsayacak şekilde planlamasını yaptık her toplum her renk burada olsun istedik. Bu renkler bu coğrafyayla olsun istiyoruz. Biz Asi Nehri’nin tanıtımını yaparken doğasının korunmasını istiyoruz” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim