Hukukçu Güney Cuma Can, Toki tarafından yapılacak sosyal konut projesinde  Samandağ, Defne, Arsuz ilçelerinin olmaması tepkilerden sonra az kontenjan eklenerek dahil edilmesini eleştirdi. 
Hukukçu Güney Cuma Can; Vergide kamu külfetlerinde başı çeken bu ilçelerin, hizmet almada da haklarını almaları gerektiğini vurguladığı  açıklamasında “Toki tarafından yapılacak sosyal konut projesinde yoğun nüfuslu Samandağ, Defne, Arsuz ilçeleri haksız hukuksuz bir şekilde kapsam dışında bırakılmıştı. Halkın yoğun tepkileri sonucu bu üç ilçe nüfuslarına oranla az da olsa sosyal konut projesine dahil edildiler. Vergide, kamu külfetlerinde başı çeken bu ilçeler hizmet almada da haklarını almalıdır. Samandağ'a 150, Defne'ye 200, Arsuz'a 125 kontenjan ayrılmıştır. 
Kontenjanların nüfusa oranla artırılması gerekmektedir. Nüfusu Samandağ’ın yarısı olmayan ilçelere daha fazla kontenjan ayrılması hukuksuz bir uygulamadır. 
Bu konutlara  ikametgahı olan ve şartları uyan vatandaşlar başvurabilir.
 İlçede yetkili siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bu önemli konularda daha aktif mücadele etmesi gerekmektedir. Halkın hukuku korunacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim