HBB Samandağ koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Ğadir Hum Bayramı'nda Samandağ’ı ziyareti sonrası yaşananlara sert tepki gösterdi. 
Kamacı ziyaret sırasında başkan Savaş’la bayramlaşan belediye personelinden hıncını çıkarmak isteyenlerin olduğunu iddia ederek bunların kin ve nefret ateşinin sönmediğini ifade etti. 
HBB Samandağ koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, sosyal medya hesaplarından Başkan Eryılmaz’ın fotoğrafını paylaşarak şu açıklamada bulundu. 
“Belediye Başkanlığı Zorbalık Makamı Değildir”
Değerli Hemşerilerim…
Bir kesimin Başkanı olduğu günden itibaren Belediye personeline, Halkına karşı haksızlıklar, işten atmalar, tenzili rütbeler, sürgünler, liyakate değer vermeden, eş-dost kayırmacılığı ile atamalar yapan ve birçok kurumla sorumsuzca kavgalı, iletişimi bozuk olan olan Bir kesimin Belediye Başkanı öfke nefret, kinle hareket etmede sınır tanımıyor. 
Başkanlar temsil ettiği halkı kucaklayıcı olmalı, ayrımcı olmamalıdır. Her fırsatta,dilinden düşürmediği Halkın iradesiyle geldim, Bu halk beni seçti diyen Bir kesimin Başkanı göreve geldiği günden bu yana, her türlü belediye faaliyetini ve hizmetini bir kısım çevresi, dar bir kesim için yapmayı hak gören bir Başkanla tanıştı. Demokrasiye, Emeğe, Hak, Hukuk adelete inancı yalan olan Başkan, Cumhuriyet Halk Partisinin tüm yerel yönetim politikalarının ve direktiflerinin tersine, işçi tasfiyesi yaptı. Emekçilerin ekmeği ile oynadı. Liyakat gözetmeksizin, bir kesimi kayıran atamalar yaptı. Evine ekmek götürmekten başka kaygısı olmayan, Samandağ'a hizmet etmek için belediyede çalışan işçilere, teknik elemanlara yapılan haksızlıklar, belediyeye, ayrıca İlçemizin huzuruna barışına, birlik beraberliğine zarar verdi. Bundan hem Belediye hem de Samandağ halkı zarar gördü. 
Doğru Başkanlık, personeli yıldırmak, mağdur etmek değil,  Adaletli merhametli yeri gelir, bir Baba gibi, yeri gelir bir Abi gibi davranıp onlardan en yüksek hizmet verimliliğini almaktır. Belediye personeline yapılan her haksızlık aslında Samandağ'a yapılmış bir haksızlıktır.
Belediye Başkanının personele dolayısıyla Samandağ’a yaptığı haksızlıklar dur durak bilmiyor. Samandağ halkının en kutsal günü olan Cehennem Ateşinin söndüğü günde bile Başkanın kin ve nefret ateşi sönmemişki, Ğadir Hum Bayramı'nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Samandağ’ı ziyaretini, halkla bayramlaşmasını, sohbetini bile sorun haline getiren bir Samandağ Belediye Başkanı ile karşı karşıyayız.  Bu hazımsızlıklar nereden kaynaklanıyor anlamak zor. Lütfü Savaş ile bayramlaşan, sohbet eden herkesi cezalandıracak nerdeyse. Hırsını, kinini Lütfü Savaş ile bayramlaşan belediye personelinden çıkarmaya çalışıyor. Bayramlarımız, sevgi ve saygının, insana muhabbetin en yüksek olduğu günlerdir. 
Böyle kutsal bir günümüzde şehrimizi ziayret eden, bizlerle bayramlaşan herkes başımızın tacı olması gerekir. Bayramlaşmaya gelen misafirlere, kucak açan, evini açan, bayramlaşan her Samandağlı da Ğadir Hum Bayramımızın en kutsal görevlerinden birini yapmış sayılırlar. Bu takdir etmek yerine cezalandırmak, kutsalımıza ters düşer. 
Belediye Başkanının nedenini ve kaynağını henüz kimsenin kestiremediği bazı hasetleri, kinleri var. Bu haset ve kinlerini çeşitli bahanelerle gücünün yettiği emekçilerden çıkarmasını, Belediye Başkanlığı yetkisini kötü niyetlerle kullanmasını anlamak, kabul etmek mümkün değildir.

Editör: TE Bilişim