Samandağ’ın çözülmeyen çok ciddi sorunlarından biri olan mezarlıklar her mahallede farklı şekillerde problemleri içerisinde barındırıyor. 
Fakat Merkez 9 mahallemizde sorun Mezarlıkta yer bulma sorunu olarak karşımıza çıkıyor.
Çiğdede, Deniz Mahallesi sakinleri ile Kurtderesi ve General Şükrü Kanatlı mahalle sakinlerinin bir kısmının kullandığı Çiğdede Asri Mezarlığı ile
 Atatürk ve Yenimahalle sakinlerinin kullandığı Yeni Mahalle Asri Mezarlığında ise karşımıza çıkan sorun mezarlıklarda yer yok.
Yani anlayacağınız bu iki mezarlığımızda cenazelerimizi gömeceğimiz yer kalmadı.
Hal böyle olunca birçok defalar gerek mahalle muhtarlarımız, gerek basın, gerek de sosyal medyada bu sorun gündeme getirilmesine rağmen konuyla ilgili bir adım atılmadı.
Sorunla alakalı Hatay Büyükşehir Belediyesi yer tahsisi yapılmamış olmasını ve onaylı bir imar planı olmamasını gerekçe olarak açıklarken, Samandağ Belediyesi kamuoyuna yaptığı açıklamada durumu büyükşehirle değerlendirdiklerini ve Vakıflı 907 no’lu parsel ile ilgili yazışmaların başladığını, 7 aydır Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayında beklediğini belirterek, onayın hızlanması için Hatay milletvekillerinden konuyla ilgili girişimlerde bulunmaları yönünde telkinde bulunmuştu.
Yetkililerin yaptığı bu açıklamalar maalesef ki ilçe vatandaşlarının yaşadığı bu soruna çare olmak yerine daha fazla kafa karışıklığı yaratmaktan da öteye gitmiyor. 
Şimdi HBB’nin açıkladığı henüz onaylanmayan imar planında Samandağ Belediyesi’nin mezarlık yeri ile ilgili yer ayarlaması yapıp yapmadığı konusu cevap beklerken, daha birçok soru kafamızı kurcalamaya devam ediyor. 
İmar planı onayı bu kadar gecikecek ise biz işler hızlı hallolsun diye çıkarıldığımız Turizm Bölgesi’nden neden çıktık?
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda 7 aydır bekleyen mezarlık alanı ile ilgili ret cevabı gelirse alternatif bir yer belirlendi mi?
Samandağ’da bir yerleri belirleyip mezarlık alanı olarak atamak kimin yetkisinde?
Ve en önemli soru bu sorunun çözümü için daha ne kadar beklememiz lazım?
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim