HDP Samandağ İlçe Eş Başkanı Naim Özbek, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan ilçemiz sahilinde yavru kaplumbağalara ve yuvalara verilen zarara dikkat çekti.
HDP İlçe Eş Başkanı Özbek, kaplumbağaların zarar görmesinin temelinde yatan nedenin insanlar olduğunu belirterek,  insan kaynaklı verilen zararların en aza indirilmesi için bireysel çözümlerin yeterli gelmeyeceğini, yetkililerin de konuya gereken özen ve önemi göstererek çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti.
Özbek, açıklamasında “Nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta carettaların (deniz kaplumbağası) yumurtadan çıkma döneminde yavrulama alanında keyfice araçlarıyla girip yavruların hayatını  tehlikeye atan doğa düşmanı sürücüler için  yetkililer derhal bir önlem almalı.
Nerdeyse her sene benzer sorunları yaşadığımız ilçemizde doğanın ve canlı yaşamının bu kadar hiçe sayıldığı ve onca talebe rağmen ne yerel yönetimlerden ne de devlet yetkililerinden çözüm gelmediği, sokak canlarını aç susuz bir şekilde kendi kaderlerine sahil kenarlarına bırakıldığı, bırakılan canların aç kaldıklarından doğası gereği caretta caretta (deniz kaplumbağası) yavrularına ve yuvalarına zarar verdiği görülmüştür. Burada suçlular sokak canları olmaktan ziyade onları bu şekilde yaşamaya mecbur bırakanlardır.
Yaşam alanları sadece biz insanların değil gezegende yaşayan her canlının ortak alanıdır.
Betonla, asfaltla, çöplerle, ağaç kıyımıyla yeterince zarar verilen doğamıza sahilimize kentimize sahip çıkmak bütün yurttaşların ortak görevi olmalıdır. Sahilde yaşanan bu iki konu için başta yerel yönetimler olmak üzere bütün yetkililerden çözüm ve açıklama bekliyoruz. Aracıyla kumsala girenler kimler? Bilinçsiz insanların araçlarıyla kumsala girmemesi için nasıl önlemler alınacak? Sokak canlarını sahil kenarına bırakanlar kimler? “ ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim