Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği(ÖVDER) Samandağ Şubesinin girişimleri ve ilçemizde hizmet veren Sürücü Kurslarının temsilcilerinin destekleriyle basın açıklaması düzenlendi.
Samandağ’da e- sınav merkezi olmayışının yarattığı mağduriyet ve sınav merkezi kurulması talebiyle düzenlenen basın açıklamasını ÖVDER Samandağ Şube Başkanı Arkadaş Karataş okudu.
İlçemizde hizmet veren Alfa Bir, Çınar, Eda, Güvenyol, İrfan, Özgüvenyol, Samandağ ve Zirve Sürücü Kursu temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasında “Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şube Müdürlüklerimizden talebimizdir.. 
Samandağ’da 8 tane sürücü kursu bulunmaktadır. Her ay E-SINAV’a başvuru sayısı 300-400 kişi arasındadır. 
Yaz aylarında bu sayılarda patlama olup birçok kursiyerimiz maalesef 1,5-2 ay sonra bu sınava girebilmektedir. 
Başvuru yapanlar öğrenci ise, yurt dışı işçisi ise bu izah edilmeyecek bir mağduriyet yaratmaktadır. 
E-SINAV’a Sürücü Kursları yanında birçok meslek kurumu da tabi tutulunca kontenjanlar doluyor ve en yakın tarihli olabilecek İskenderun veya Dörtyol’da sınava girme şansını denemektedirler. Oralara kadar gitmenin işkencesini-zahmetini bir yetkili çıksın anlatsın.. 
Şimdi bu mağduriyetlerin sebebi ne? Samandağ’da E-Sınav Merkezinin olmayışı. Peki, bu çok mu zor? Hayır.. Samandağ insanına bir sınıf ve bir sınıfta sığacak öğrenci sayısı kadar tablet. Acaba bugüne kadar bunlar neden oluşturulamadı, bir yetkili çıksın kamuoyuna bilgi versin lütfen. Başka ilçelerde yapılan güvenlik önlemleri de bu ilçede de yapılabilir. 
     Bunu bize çok görenlere seslenmek istiyoruz. Bu memleket sahipsiz değil. Başka ilçelerde yapılan hizmetler, bu ilçe öğrencisine ve velisine niye yok? Bu ayrımcı, vurdumduymaz hizmet politikalardan vazgeçiniz. E-SINAV Merkezi bizim Samandağ öğrencilerimizin hakkıdır. 
Burada bulunan Sürücü Kursu Temsilcileri ile toplantıdan hemen sonra CİMER üzerinden de taleplerimizi dile getireceğiz.
Bu talebimize tüm ehliyet alacak olan ve ehliyet sahiplerinin desteğini bekliyoruz.
ÖVDER olarak bu haklı talebimizin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim