Samandağ’ın kanayan yarası olan elektik, su ve yol sorunları ilçemizde vatandaşları canından bezdirdi.
Özellikle son günlerde ilçe merkezindeki mahallelerde sıklıkla yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintileri yüzünden esnaf ve vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. 
Her şeyin elektriğe bağlı olduğu 21. yüzyılda halen ilçemizde yoğun mesai günlerinde elektrik kesintisi yaşanması vatandaşları çaresiz bıraktı.
Elektrik kesintisine paralel internetin de kesilmiş olması jeneratörle çözüm bulmaya çalışan esnafı mağdur olmaktan kurtarmadı.
Vatandaşlar, TEDAŞ’ın Samandağ’da yıllardır iyileştirme çalışmaları yaptığını duyurduğunu, bunun yanında belediyeden ücretsiz yer aldığını fakat ilçede halen sorunların devam ettiğini söylediler.
Her geçen gün zamlanan enerji fiyatları yetmezmiş gibi gün boyu kesilen elektrik yüzünden jeneratörleri çalıştıralım diye benzine para ödediğini belirten esnaflar, “Faturanızı biraz geciktirip ödemezseniz hemen gelip elektriğinizi kesiyorlar, sırtımızdan tonla para kazanıyorlar, ama doğru düzgün hizmet vermiyorlar.” dediler.
Bir vatandaş, önceden haber verilmeyen kesintiler yüzünden en çok da kronik rahatsızlığı olan ve cihaza bağlı olan hastasının etkilendiğini, muhatap bulmakta sorun yaşadığını belirterek  “Yıllardır kesilen elektrikten dolayı vatandaşı canından bezdirip ona büyük mağduriyetler yaşatan TEDAŞ’ı kınıyorum.  Bu kabul edilemez hizmetsizliğin bir an önce çözüme kavuşmasını talep ediyoruz. Tuzlu tuzlu satın aldığımız bu enerji karşısında insanca muamele görmek istiyoruz.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim