Eğitimci-Yazar Can, yaptığı paylaşımda Çevlik - Arsuz  yolunun ilk kilometreleri içerisinde önceleri halkın kullanımına açık olan fakat şu anda çitlerle çevrilerek içerisinde Hatay Valiliği yazan bir büfe konularak halkın kullanımına kapatılan bu yer ile alakalı Samandağ halkının da cevaplarını büyük bir merakla beklediği bazı sorular sormuş.
İlçemiz insanlarının da merak ettiği soruları soran                                          
Eğitimci- Yazar Bülent Can’ı bu günkü “Söz Sizde” köşemize konuk ediyoruz.
Can, yaptığı paylaşımda “Bu, bizim için hedeflenen sonun ilk adımı mı yoksa? Sahilden uzaklaştırmanın adımı mı? Bu fotoğraflar Çevlik-Arsuz yolunun ilk bir, bir buçuk kilometrelik yolun solunda bulunan, daha önceleri herkesin arabasıyla gelip ailecek denizi seyrettiği, pikniğini yaptığı geniş yerde çekildi. Büyükçe alan çitlerle çevrilmiş, çitlerin önüne üzerine Hatay Valiliği yazan bir büfe konulmuş, koca alan ekmek arası balık satan bir mekana dönüştürülerek halkın bedava kullanımına resmen kapatılmıştır. Bununla ilgili birçok soru havada uçuşuyor.
Soru 1: Oraya büfe koyarak koca alan halka kapatılabilinir mi?
Soru 2: İş yerine dönüştürülen bu yer için belediyeden ruhsat alınmış mı?
Soru 3: O yer ile ilgili herhangi bir ihale açıldı mı?
Soru 4: Koca bir alan özel şahıslara kim tahsis etti?
Soru 5: Tahsis edilen kişilerin ne özellikleri var?
Soru 6: Orayı özel kişilere tahsis eden valilik ise hukuk devletlerinde valiliğin istediği yeri istediği kişiye verme yetkisi var mı?
Soru 7: Bununla ilgili belediye herhangi bir adım atacak mı?
Soru 8: Biz sahile yakın vatandaşlarımızın evlerini, işyerlerini park yapmak adına yıkarken bu tür yerlerin birilerine peşkeş çekilmesine diyecek bir sözümüz var mı? Yoksa bir oyuna mı getiriliyoruz?
Soru 6: Biz birbirimizi yiyip dururken Samandağ'ın elimizden kaydığının farkında mıyız?
Soru 7: Daha da önemlisi tüm bu çıplak gerçeklere rağmen birbirimizle didişmeye devam mı edeceğiz?
Cevabınız evet ise size kolaylıklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim