Samandağ Belediye Meclis Üyesi Cem Tamimi, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin Belediye Başkanlığına yapmış olduğu ziyaret sırasında söz alarak Samandağ’a yapılmayan hizmetlerle ilgili eleştirilerde bulundu. 
Tamimi’nin  su konusunda Ak Parti Milletvekili’nin yaptığı açıklama üzerinden HatSu’yu eleştirmesine CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir “Ak Parti Milletvekilinin sözüne inanıyorsun da CHP’li vekilin sözüne niye inanmıyorsun.” diyerek tepki gösterdi.
Belediye Meclis Üyesi Tamimi, CHP’ ye ve Cumhuriyet değerlerine bağlı bir halk olduğumuzu ve bunun hizmetten bile önce geldiğini belirterek “Biz önceki dönem bazı sözler aldık. Sonra dendi ki aman biraz dişinizi sıkın şu an içinde bulunduğumuz dönemde daha rahat edeceğiz. Bi kendimiz için oy istemedik. Biz partimizin iktidara yürümesi için büyükşehirler bizim için çok önemli olduğu için büyükşehrin kazanılması için her parti gönüllüsü gibi üzerimiz düşen ne varsa yaptık. Ve partimiz %94 ten fazla oy aldı. 
Bununla da gurur duyuyoruz. Ama geçen dönemden verilmiş olan sözleri hala göremedik. Maalesef hala suyumuz yok. 
Peki neden suyumuz yok. Bunu sağır sultan duydu. Bundan 5 sene önce maalesef Hatsu’ nun kamulaştırması gereken Karaçay Barajı izale hattı ile ilgili yerleri kamulaştıramadığı için biz bugün susuzuz. 
Maalesef yolumuz da yol değil. Çok üzgünüm siz de göreceksiniz. Daha önce bir park sözümüz vardı bu park yıkıldı, altında katlı otopark üstü yeşil alan olacak sözü vardı. Maleesef bir ucube oldu. Belki görebilirsiniz. Yerin 1,5 metre üzerinde bir kot farkı var orada ne bir ağaç olur ne bir yeşil alan olur. Olsa olsa saksıda çiçekler olur. Hatay Büyükşehrin büyük bir bütçesi var biz de bu bütçeden payımıza düşen asgari payı istiyoruz. 
Her türlü ayırımcılığa karşı olan bir toplumuz. Asla bir pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Ama genel bütçeden bizim belediyeden kesilmiş iştikakı, payı da istiyoruz.  Bunları söylemekte tereddüte kalıyoruz ama artık maalesef halkımızın da kanı kaynamaya başladı. “dedi. Tamimi, konuşmasında HADO seferlerine de değinerek “2000 yıllık bir liman kenti olan kendi ilçemizde  olmasını isterdik maalesef olmadı.
 HatSu ‘nun  5 sene önce yapması gereken Ak Parti Milletvekilinin bunu söylemesinden ayrıca hicap duyduk. Keşke böyle bir şey olmamış olsaydı. Maalesef 5 sene önce yapılması gereken kamulaştırma yapılmayıp başka yere yapılıyor.”  dedi.
Bunun üzerine CHP Milletvekili Tokdemir “Ak Partili vekilin sözüne inanıyorsun da CHP’li vekilin sözüne niye inanmıyorsun . Dedim ki Karaçay’dan Samandağ’a gelecek izale hattı için kamulaştırmaya gereği yok. 2016 yılında ihale yapılmış, 2019 yılında müteahhit iflas etmiş kaçmış gitmiş. Ama depolar için yer gösterilmesi lazım dersen, peki. Vanalar için peki. İzale hattı için müteahhit kaçmış.
 Samandağ için böyle esip gürlemesine de fırsat vermeyin. Üzülüyoruz.” dedi.                   
                     Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim