Samandağ Belediyesi’nin yeni bir sanayi sitesi projesi ile ilgili sitenin yapılması planlanan arazide geçtiğimiz Çarşamba günü Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın katılımıyla inceleme yapıldı.
Aziz George Kilisesi olarak da bilinen Mar Circus Kilisesi yakınlarında bulunan arazide yapılması planlanan yeni sanayi sitesinin yeriyle ilgili inceleme basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Yeni Sanayi Sitesinin yeriyle ilgili incelemeye Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Başkan Yardımcıları Aydın Duran, Timurlenk Bozoğlan,  İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık ve meclis üyeleri katıldı.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, incelemelerin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Samandağ’ın yıllardır özlemini duyduğu, ilçemizi görüntü ve ses kirliliğinden kurtaracak, ilçe trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacak yeni bir sanayi sitesi kurmak adına kolları sıvadık. Yapacağımız projemizle ilgili bugün Hatay Valimiz Sayın Vali Rahmi Doğan bizleri kırmayarak projenin yapılması planlanan alanını gezdi ve yakından görme fırsatı buldular. Projeye destek olacaklarını ve memnuniyetlerini ifade eden Sayın Valimize desteklerinden ötürü Samandağ halkı adına teşekkür ediyor, projemizin kısa zamanda hayata geçmesini, ilçemizde bulunan gürültü ve görüntü kirliliğinin sona ermesini ümit ediyorum. İlçe merkezi rahat bir nefes alacak, esnafımız daha rahat ve uygun koşullarda mesleğini icra etme imkanına sahip olacaktır. İlçemizin ihtiyaç duyduğu bu projeyi hayata geçirmek için elimizden gelen bütün imkanlar seferber etmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim