Başkan Karaçay’dan Samandağ İçin Önemli Ziyaret Başkan Karaçay’dan Samandağ İçin Önemli Ziyaret

Basın İlan Kurumu’nun Antakya’da depremden zarar gören gazetelere yaptığı yardım törenle teslim edildi.                                             
AFAD Hatay İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen törene AFAD Hatay İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, HGC Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve gazeteciler katıldı. AFAD Hatay İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, törende bir konuşma yaparak Hatay’ da gelinen son açama hakkında bilgi verdi.
AFAD İl Müdürü Körpeş konuşmasında; Hatay’da 50 bini konteyner kentlerde 15 bini de şahıslara tahsis edilmiş toplam 65 bin konteynerin bulunduğunu belirtti.
AFAD olarak geçici barınma konusunda üstün bir çaba ortaya koyduklarını vurgulayan Körpeş; konteyner kentlerde depremzedelerin ihtiyacı olan her türlü alt yapı ve üst yapı hizmetlerini eksiksiz yerine getirdiklerini ifade etti.
AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş; altı başkan yardımcısıyla birlikte sahada çok önemli çalışmalara imza attıklarını Hatay’da her gün 30 tır su dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. 
Hak sahipliği başvuruları konusunda da ciddi bir ilerleme olduğunu itiraz sürecinin devam ettiğini 8 Kasım tarihinde tüm itirazların sonuçlandırılmış olacağını söyledi. AFAD Müdürü Körpeş; “ yaşadığımız deprem yüzyılın felaketi olarak tanımlandı ki bu çok doğruydu. Ben 20 yılı aşkın süredir sahada birçok afet dolayısıyla görev almış bir yöneticiyim. Hatay’da yaşanan durum Türkiye’de son 50 yıl içinde gerçekleşen felaketlerin tamamının toplamından daha büyük. Deprem sonrası sadece Hatay ilinde 246 bin hak başvurusu oldu. Bu rakam deprem gören diğer illerin toplam sayısından çok daha yüksek. Bu aşamada Hatay’ın ayrı bir önem içinde değerlendirilmesi lazım. Biz AFAD olarak İçişleri bakanımızı aradığımızda ihtiyaçlarımızı iletiyoruz. Hatay’ın bu olağanüstü koşulları gereği her istediğimiz malzeme ya da ihtiyaç bize iki üç katı temin edilerek gönderiliyor. Devlet tüm imkanlarıyla Hatay için seferber oluyor. Vatandaşlarımızın eleştirileri konusunda çok duyarlıyız. İşimizi ilgilendiren her türlü eleştiriyi büyük bir önem ile dikkate alıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları