“1 Mayıs Alanlarında Bir Araya Gelme, Taleplerimizi Haykırma Zamanı” “1 Mayıs Alanlarında Bir Araya Gelme, Taleplerimizi Haykırma Zamanı”

Depremin büyük yıkım yarattığı Hatay’da tepkilere karşın taşocakları açılmaya ve faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.
Belen ilçemizin Kıcı Mahallesi’nde halk, depremin ardından yerleşim yerine ve tarlalara yakın bir yerde bir de taş ocağı açılıyor olmasına karşı tepki gösterdi.
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, vatandaşlara destek vererek "6 Şubat’tan sonra zaten iyi değiliz. Taş ocağı yapılırsa evlerde koca yarıklar yaratacak. Burada yarın hayvan otlamayacak" dedi.
HATAY’DAKİ HİÇBİR YER, MADEN VE TAŞ OCAKLARIYLA KUŞATILAMAZ”
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Belen Kıcı mevkiine kurulmak istenen taş ocağıyla ilgili açıklama yaptı.
Kıcı’lı vatandaşlarla bir araya gelerek onlara destek veren Milletvekili Yıldırım Kara, yapılması planlanan taş ocağına karşı seslerini yükselten yurttaşların sağlıklı yaşam hakkını savunmaya ve onlarla dayanışmaya devam edeceklerini belirterek şöyle dedi :
“Deprem felaketinin etkileri hâlâ Hatay’ımızın tüm bölgelerinde hissedilirken başka felaketlerin de kapısı aralanıyor. Bugün taş ocağı ile yaşam alanları toz altında bırakılmak istenen Belen ilçemizin Kıcı Köyü’ndeki yurttaşlarımızla bir araya geldik.
Taş ocağının kurulmak istendiği yerde yine köylülerimizin geçim kaynakları zeytinlikler, hayvan otlattıkları meralar ve tarım alanları hedef alınıyor. Depremi yaşamış, bunun tüm maddi ve psikolojik etkisini hissetmiş Kıcılı yurttaşlarımız henüz dengeli bir hayata kavuşamamışken yeni bir felakete maruz kalmak istemiyor.
Ne Kıcı Köyü’nün ne de Hatay’daki hiçbir yerin maden ve taş ocaklarıyla kuşatılmasını kabul etmiyoruz. Her türlü afete duyarlı kentlerde yaşamak tüm yurttaşlarımızın hakkıdır. Zeytinlikler kanunla korunan, dokunulmaz olması gereken bize bu tabiatın bir emanetidir. Buradaki yük ve hafriyat kamyonlarının yol açacağı tehlikeler ve kazalar da işin bir başka tarafı.
Taş ocağının yayacağı toz bulutuyla tüm bu güzellikler ve geçim kaynakları günden güne yok olacaktır. Buradaki çevresel etki ve sağlık etki maliyeti o taş ocağının getireceği kârdan çok daha fazladır. Anayasanın 56. Maddesi gereğince: “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.” Bu hakkı Kıcı’da yaşayan hele hele depremzede olan yurttaşlarımızdan almanıza izin vermeyiz. Bu çevre felaketine karşı Kıcı Köyü’ndeki yurttaşlarımızla dayanışmaya devam edeceğiz.”              Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları