Kadın Yaşam Merkezinde Çocuklar Doyasıya Eğlendi Kadın Yaşam Merkezinde Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden meslektaşları için anma töreni düzenlendi.
Düzenlenen törenin ardından Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde      
 depremde hayatını kaybeden Psikologlar Hasan Hüzeyin Zubari, Seyit Ali Liman, Diyetisyen Tolga Meydanoğulları, Dr. Murat Güntel ve Cem Havva’nın isimlerinin verildiği sınıflar ile Psikolog Hasan Hüseyin Zubari ve Anıl Zubari’nin ismini verildiği spor salonu açılışı gerçekleştirildi.
Törene hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Samandağ Gençlerbirliği Onursal Başkanı Av. Turgay Abacı, Üyeleri, Samandağ Belediye Meclis Üyesi Ayhan Boğday, Samandağ Belediye Meclis Üyesi ve Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Suadiye, Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyeleri,  Ak Parti Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Meriç Bolatoğlu, CHP Samandağ Belediye Başkan Aday Adayları Doğan Sağaltıcı ve Av. Süleyman Bedir Abacı ve çok sayıda davetli katıldı.
Hayatını kaybedenler için Kuran Hatmi’nin okunduğu törende, Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Psikolog Mehmet Can bir konuşma yaptı.
Psikolog Mehmet Can, konuşmasında “Çok güzel konuşmalarım oldu. Ama bugün bakıyorum ki böyle ne söyleyeceğimi bilemiyorum, ne konuşacağımı bilemiyorum. Depremden iki ay önceydi. Suriyeli bir danışmanım gelmişti. Kadın böyle doçentti. Şöyle bir ofisime bakmıştı. Şöyle bir cümle kurmuştu bana hocam dedi" bir gün sabah uyandığınızda şu güzel yerin bir anda enkaz yığınına dönüşeceğine ihtimal verebilir misiniz" diye bir cümle kurmuştu. Ben kafamda bile bunu çeviremedim, hayalini kuramadım. Ve bir gün sabah uyandığımızda bir felakete uyandık. Hesapta, hayalimize bile sığmayan bir senaryoya uyandık. Kayıplarımız çok, yıkımlarımız çok, felaket bir sabahtı. Bizim dediğim gibi kayıplarımız çok ama sanırım ben sizin ne hissettiğinizi hiçbir zaman anlayamayacağım. Sadece saygı duyabileceğim. Bir insanın bir parçasını yitirmenin ne anlama geldiğini en çok bunu sadece sizler anlayabilirsiniz. Ama bugün burada toplanan birçok velilerimiz, ailelerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız, meslektaşlarımız bu kaybı yaşadı. Canlarından bir parçayı kaybettiler. Belki dediğimiz gibi biz hiçbir zaman sizi anlayamayacağız, saygı duyabileceğiz. Ve bizim elimizden de hayatımızın bir noktasına el atan arkadaşlarımız, dostlarımızın ismini yaşatmak için sınıflarımıza isimlerini verdik. Biz bu çalışmalar içinde olduğumuz süre boyunca bu isimleri yaşatmak için her projede, her platformda yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Ben hepsiyle ayrı ayrı hayatımın bir noktasında bir araya geldik.
Bu projeyi Sinan Zubari kardeşimiz başlattı. Hasan Zubari, psikolog Hasan Zubari kardeşimizin hem ruhunu hem ismini yaşatmak için bir sınıfa ismini vermişti. Sonrasında bizim birçok dostumuzun aslında ismini yaşatmamız gerektiğini gördük. Ben öncelikle bu projeyi başlattığı için teşekkür ediyorum. Daha da önemlisi her birinin hayatımızda ufak ufak birer parçalarını anlatmak istiyorum. Malumunuz Seyit kardeşim, meslektaşım olur kendisiyle spor salonunda tanıştım, karşılaştık ve Seyit’e şunu sormuştum “Nasıl evlendin? Hani iki psikolog zor evlenir sen nasıl evlendin? “İki psikoloğun bir araya gelmesi gerçekten çok zordur. Çok güzel bir cümle kurmuştu. Sanırım bu benim için de aşkın bir sembolü olmuştu.
Bana şunu demişti:" Hocam bazen ben onun hastası olacağım bazen de o benim hastam olacak ve biz bir şekilde bu yolculuğa devam edeceğiz." demişti. Muazzam bir yorumdu benim için. Benim hayatımda çok güzel bir dönüm noktası olmuştu bu cümle. Hayata dair çok güzel projeleri vardı. Keza Hasan Zubari kardeşimizin de öyle. Nergiz ablamız vardı. Her hafta buraya gelip on beş günde bir ayda bir çocuklara saçlarını makyajlarını titiz bir şekilde yapardı, ilgileniyordu. Cem Havva var benim biricik dostum, kardeşim. Maalesef tüm ailesini kaybetti. Doktor Murat Hocamız vardı, çok güzel projeleri çalışmaları vardı. Ve sağ olsun sürekli yanımızdaydı. Dediğim gibi hayatımızın bir parçasında bu dostları bizimle tanıştıran siz ailelere ben teşekkür etmek istiyorum. Böyle kaliteli böyle kıymetli böyle değerli çocuklar yetiştirdiğiniz için ve bizim de onlarla tanışmamıza vesile olduğunuz için size teşekkürlerimi sunuyorum. Dediğim gibi hiçbir zaman sizin acılarınızı belki tam olarak yaşayamayacağız ama saygısını fazlasıyla derinden hissediyoruz. Benim size söyleyecek bir cümlem yok. Ve bir psikologtan bu tar bir cümleyi duymanız sizin için ne kadar yeterli olacak bilmiyorum ama sadece sabır dileyebiliyorum sizin adınıza. Tüm ölmüşlerinize rahmet diliyorum. Tüm ailelerimize sabır diliyorum. Allah bu günleri bize bir daha yaşatmasın. Teşekkür ediyorum ben buraya geldiğiniz için” ifadelerine yer verdi.
Hayatına Kaybedenler için okunan Kur’an Hatminin ardından, depremde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi gerçekleştirildi. Slayt gösterisi sırasında duygu dolu anlar yaşandı ve izleyenler gözyaşlarına boğuldu. Törenin ardından sınıflar gezildi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları