Çocuklar Ve Deprem Çocuklar Ve Deprem

CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Servet Mullaoğlu, Nermin Yıldırım Kara ile ATSO Başkanı Hikmet Çinçin yaptıkları açıklamalarla mücbir sebep halinin uzatılması çağrısı yaptılar.                                         CHP’li Vekiller, depremzede esnafın ve işverenlerin sıkıntılarının devam ettiğini belirterek uygulamanın uzatılması gerektiğini savundular.
Milletvekili Mehmet Güzelmansur, konuya ilişkin yaptığı konuşmada, Hatay ve diğer deprem bölgelerinde ekonominin çökmemesi için “Mucbir Sebep” ilan edildiğini hatırlattı. Ancak, bu sürenin dolmak üzere olduğunu ve esnafın, işverenin önünde ödenmesi gereken vergi ve borçların biriktiğini ifade etti. Güzelmansur, özellikle Hatay ve diğer depremzedelerin ekonomik sıkıntılarının hafifletilmesi için “Mucbir Sebep” uygulamasının en az bir yıl daha uzatılması gerektiğini vurguladı.
Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu da aynı görüşte olduğunu belirterek, uygulamanın yeniden uzatılması gerektiğini savundu. Mullaoğlu, aksi halde Hatay esnafının ağır vergi yükü altında ezileceğini ifade etti.
Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da, Mucbir Sebep uygulamasının sona ermesi halinde Hatay esnafının vergi ödeyemeyeceğini dile getirdi. Kara, deprem bölgesindeki vergi mükelleflerinin ödeme gücünün kalmadığını ve uygulamanın 2025’e kadar uzatılması gerektiğini belirtti.
Üç milletvekili, depremzedelerin ve esnafın ekonomik sıkıntılarının hafifletilmesi amacıyla Mucbir Sebep uygulamasının süresinin uzatılması için çağrıda bulundular.
ÇİNÇİN : EKONOMİK AFETLE YÜZLEŞECEĞİZ
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesi gerekliliğini vurguladı. Çinçin, yaşanan felaket sonrasında şehrin ekonomik olarak da zor duruma düşmemesi için önlemler alınması gerektiğini belirtti.
Çinçin’in açıklamasında, “Yaşanan felaket sonrasında her platformda Hatay’ın özel afet bölgesi olması gerekliliğini dile getirdik. 30 Nisan’ da mücbir sebep süresi dolacak ve şehrimiz bir de ekonomik afetle yüzleşecek. Demografik tehditle karşı karşıya kalan bölgemizde mücbir sebep süresi uzatılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları