“Kuduzlu Hayvanın İnsanlara Teması Ya Da Saldırısı Olmadı” “Kuduzlu Hayvanın İnsanlara Teması Ya Da Saldırısı Olmadı”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak; Samandağ ve Arsuz belediye başkan adaylarını açıkladı.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği haftalık basın toplantısında 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için Kocaeli, Konya, Ordu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile Şişli, Arsuz ve Samandağ İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını ittifak güçleri, yerel kanaat önderleri, sendika temsilcileri ve yurttaşlarla birlikte kararlaştıracaklarını belirten Baş, önümüzdeki günlerde bir isim açıklayacaklarını ifade etti. 
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) haftalık basın toplantısını bugün düzenledi. 
Erkan Baş, milyonlarca emeklinin mahkûm edildiği sefalet koşullarından sınır ötesi operasyonlarda yaşamını yitiren askerlere, çocuk işçiliğinden iş cinayetlerine, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki “hak ihlali” kararının tanınmamasından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un “yargı darbesi” sürecindeki tutumuna kadar gündemdeki birçok konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 
31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar da veren Baş, TİP’in Kocaeli, Konya, Ordu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile Şişli, Arsuz ve Samandağ İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı. 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile Defne İlçe Belediye Başkan adayı için yürütülen kolektif çalışmalar sonucunda önümüzdeki günlerde isim açıklayacaklarını da duyuran Erkan Baş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“İddialı olduğumuz birkaç ilçeyi de dün itibarıyla oy birliğiyle karara bağladık. Bir tanesi İstanbul Şişli. İstanbul Şişli'de Mehmet Tolga Bektaş arkadaşımızı aday göstermeyi kararlaştırdık. Yine örnek bir adaylık, çünkü pek çok demokratik kitle örgütünde, yerel örgütlenmede görev almış, sorumluluk almış ve Şişli'de halk örgütlenmesi için önemli çalışmaların altına imza atmış bir arkadaşımız. Şişli'de yurttaşın sesinin, sadece sesinin değil sözünün katkısının daha fazla hissedilebileceği yeni bir belediyecilik anlayışı iddiasıyla yola çıkıyoruz. Bugün için son olarak Hatay… Hatay herkesin bildiği gibi bizler açısından son derece önemli bir kentti. Depremden sonra Hatay’ın iktidar tarafından sırt dönülmüş bir kent olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu ve Türkiye İşçi Partisi deyim yerindeyse bütün gücüyle, elinden gelenin çok daha fazlasını yapma perspektifiyle Hatay'da varlığını sürdürüyor, mücadelesini sürdürüyor. Yurttaşlarla depremin yıktığı kenti yeniden ayağa kaldırmak üzere omuz omuza, yürek yüreğe, birlikte bir mücadele sürdürüyoruz. Burada örnek olması açısından paylaşma ihtiyacı hissediyorum, biz Hatay'da çok iddialı olduğumuz Arsuz, Defne ve Samandağ ilçelerinde Türkiye İşçi Partisi Genel Merkezi’nde oturup oraya aday atamasında bulunmadık. Doğrudan orada yaşayan yurttaşların, çeşitli sol sosyalist güçlerin, demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların, yerel halk örgütlenmelerinin, uzun süren program oluşturma çalışmalarının ve daha sonra aday oluşturma çalışmalarının bir parçası olduk ve oradaki yerel dinamiklerin belirlediği arkadaşlarımızı dün Parti Meclisimize sunduk.
Çok sayıda adaylık başvurusu olması bizi son derece memnun ediyor ve bunu Hatay’a ilişkin Türkiye İşçi Partisi’nin iddiasının kanıtlarından biri olarak görüyoruz. Bu kapsamda Arsuz’da Eşref Karayün’ü Türkiye İşçi Partisi, Arsuz Belediye Başkan Adayı olarak gösteriyoruz. Eşref yoldaşımız geçen dönem muhtarlık da yaptığı için, özellikle deprem sonrası faaliyetlerde halkın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda bütün muhtarları da koordine eden son derece önemli görevler üstlenmiş, başarılı bir arkadaşımız. Şimdi Samandağ adayını açıklıyorum diyeceğim ama galiba Türkiye Samandağ'ın önümüzdeki dönem belediye başkanının adını ilk defa şimdi duymuş olacak. Çünkü çok sayıda sol sosyalist çevre, yerel dernek ve platform, uzun süren verimli bir çalışmanın neticesinde partimizden aday olmak üzere Emrah Karaçay arkadaşımızın adını Türkiye İşçi Partisi'ne önerdiler. Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi oy birliğiyle Samandağ Belediye Başkan Adayı olarak Emre Karaçay'ı onaylamıştır.
‘HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ’
Hatay'a ilişkin söyleyeceğim 2 şey daha var. Defne'yi kazanacağız, Defne'yi önümüzdeki dönem Türkiye İşçi Partisi kazanacak. Bu konuda oluşmuş çok güçlü bir irade var, çok sayıda aday arkadaşımız var. En doğrusunu bulmak ve kolektif bir yönetim anlayışını hayata geçirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı da en çok merak edilen konulardan bir tanesi. O konuda da tavrımızı bu vesileyle açıkça ifade edeyim: Samandağ'da, Defne'de ve Arsuz’da, çok sayıda yerel ya da ulusal çaptaki örgütün yerel ayaklarıyla birlikte bir ittifak faaliyeti sürdüren Türkiye İşçi Partisi, büyükşehir söz konusu olduğunda da tek başına kendisi karar vermiyor. İttifak güçlerimizle beraber, Hatay'daki kanaat önderleriyle beraber, sendika temsilcileriyle beraber, yurttaşlarla birlikte ‘Hatay'ı bir bütün olarak deprem yıkımından sonra yeniden ayağa kalkacak bir iradeyi nasıl oluşturabiliriz? Bu iradeyi temsil edebilecek adayımız kim olabilir?’ konusunda, önümüzdeki günlerde sizlerle bir isim paylaşacağımı ifade edebilirim.”
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları