Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremde ailesi ve yakınlarını kaybeden 100 öğrenciden oluşan Hatay Ortaokulu Yeniden Doğuş Korosu’nu ziyaret etti.    

Çocuklar Ve Deprem Çocuklar Ve Deprem

Voleybol turnuvası için geldikleri Adıyaman’da, 6 Şubat’taki depremlerde yaşamını yitiren, ülkelerinde “Şampiyon Melekler” olarak adlandırılan Gazimağusa Türk Maarif Koleji Voleybol Takımı ile depremde hayatını kaybedenleri seslendirdikleri duygusal eserlerle anan koro, Vali Masatlı’ya da mini bir konser verdi.
‘İnsan insan’ şarkısını seslendirirken gözyaşlarına hâkim olamayan öğrencilerin arasına giren Vali Masatlı, öğretmen ve öğrencileri büyük bir duyarlılık örneği olan çalışmalarından dolayı tebrik etti. Koro hakkında Vali Masatlı’ya bilgiler veren Hatay Ortaokulu Müzik Öğretmenleri Hasan Okan ile İlyas Yırtıcı, deprem sonrası toparlanma sürecinin ardından afette yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak için harekete geçtiklerini ve koroyu geçen yıl eylül ayında kurduklarını anlattı.
4 yıldır Hatay’da görev yaptığını ve Antakya Medeniyetler Korosu’nun da üyesi olduğunu ifade eden Müzik öğretmeni Hasan Okan, sürecin çocuklar için daha zor geçtiğine işaret ederek, onların acılarını hafifletmek ve depremde yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak için müzikal çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Koro çatısı altında bir araya gelen öğrencilerin çoğunun yakınlarını kaybettiğini, onların da bu süreci daha kolay atlatmalarını hedeflediklerini dile getiren Okan, bütün eserlerini depremde yaşamını yitirenler için seslendirdiklerini anlattı.
Müzik öğretmeni İlyas Yırtıcı da deprem sürecinin müzikle aralarına mesafe koyduğunu, toparlanma sürecinin ardından eski günlerdeki gibi çocuklarda o ruhu tekrar canlandırmak adına koro çatısı altında bir araya geldiklerini anlattı.
Acılarını şarkı söyleyerek unuttuklarını ifade eden Yırtıcı, sevdiklerini şarkılarla andıklarını ve sanatın birleştirici yönünü öğrencilerine aşıladıklarını kaydetti.
Yırtıcı, şarkı söylemenin çocuklara iyi geldiğine değinerek, depremin acısını onlara bir nebze de olsa unutturmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları