Çocuklar Ve Deprem Çocuklar Ve Deprem

Değişim İttifakının TİP Samandağ Belediye Başkan adayı Emrah Karaçay, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri Halk Buluşmasında Cemal Gürsel Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.   Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya; Hıristiyan Cemiyet Başkanı Dimyan Emektaş, TİP Hatay İl Başkanı Hasan Yılmaz, İlçe Başkanı Önder Tam, Değişim ittifakı bileşen temsilcileri katıldı. 
Kilise Taziye Evinde gerçekleşen toplantıda konuşan Karaçay “Tekrar söyleyeceğim, gideceğim her yerde tekrar söyleyeceğim. Biz isimleri değil, yüzleri değil Samandağ’ın son 30 yılını çalmış bir zihniyeti hep beraber, halkla beraber değiştirmek istiyoruz. Bu zihniyeti tanıyorsunuz ama ben yine de size biraz özet geçeceğim arkadaşlar bu zihniyet. Ankara’da Gelen Merkezlerde milyon dolarlarla adaylık satın alan bir zihniyet milyon dolarlar koyar bir zihniyetin çalmaması mümkün değil. Öyle bir zihniyet ki öyle bir sistem ki sizi çalmaya halktan çalmaya mecbur kılıyor. Biz bunu değiştireceğiz. Aynı zihniyet. Sülalesini kayıyor, sülale devrini yaşatıyor. Türkiye işçi partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın dediği gibi biz bu zihniyeti değiştireceğiz. Biz sülale devrini de bitireceğiz. Bu zihniyet bugün yine yönetimi talep ediyor. Talep etmesinin sebebi şu, yaptıkları üzerinden hiçbir şey koymuyor. Ben bunu yaptım. Bu yaptığım yapacaklarımın garantisidir, daha da fazlasını yapacağım demiyor. İşte biz Atatürk’ün partisiyiz, biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Arkadaşlar bizi şunu net bir şekilde ortaya koyuyoruz, biz bugün Mustafa Kemal’iya da Erdoğan’ı seçmiyoruz. Biz bugün zamandan geleceğine hizmet edecek kişileri seçiyoruz. 
30 yıldır yapamadınız, bundan sonra neye dayanarak yapacaksınız bilmiyorum. Değişim diyorlar. Birleştirici güç diyorlar. Kimi geliştirdikleri ortadan fotoğrafını net bir şekilde önümüzde duruyor. Kimi birleştirdiler Samandağ’ı 30 yıldır yönetenleri ama hiçbir şekilde hizmet vermeyenleri birleştirdiler. Yeni bir yüz koydular ama zihniyeti değiştirmediler. Biz yeni bir yüz değil yeni bir zihniyet istiyoruz. Hizmet istiyoruz.” dedi.
Karaçay, konuşmasının devamında “Şimdi biz onların yapmadıkları üzerinden konuşabiliyoruz. Biz ise yaptıklarımız üzerinden konuşabiliriz. Siz ne yaptınız diyenlere verilecek cevabımız içinde bulunduğumuz zihniyetimiz. 10 yıldır bir belediyecilik geleneğini yaşatıyor. Ovacık’ da Dersim’ de  Maçoğlu’ nu hepiniz biliyorsunuz biz de Samandağ halkına şunun sözünü veriyoruz, biz Ovacık örneğini geliştireceğiz. Bir Samandağ örneği yaratacağız. Biz sadece Türkiye’ye değil dünyaya bir örnek olacağız. Bizim farkımız budur” dedi.
KARAÇAY, MAHALE HALKININ İLGİSİNE TEŞEKKÜR ETTİ
TİP Samandağ Belediye Başkan adayı Karaçay, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Mahalle halkına teşekkür ederek "Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda bir araya gelmenin heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşadık. Sizlerin desteği ve katılımıyla umudumuzu pekiştiren bu toplantı, Samandağ'ın geleceği için umut dolu bir adım oldu.
Sizlerin güveni ve desteğiyle, Samandağ'ı daha da güzelleştirmek, daha yaşanabilir kılmak için çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, dayanışma ve adalet temelinde daha güçlü bir toplum oluşturacağız.
Katılımınız için teşekkür ederiz. Sizlerle birlikte yürümek, değişim için güç birliği yapmak bizim için büyük bir onurdur." ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları