“Gelecek Senenin Ortasında Hak Sahiplerinin Tamamına Konutlarına Teslim Edeceğiz” “Gelecek Senenin Ortasında Hak Sahiplerinin Tamamına Konutlarına Teslim Edeceğiz”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremden hemen sonra sadece iki aylık süre içinde inşaatı tamamlanarak hizmete giren Defne Devlet Hastanesindeki tüm eksikliklerle birlikte Ameliyathanelerinin de tamamlandığını söyledi.
  Ameliyathanelerin tamamlanmasıyla birlikte artık Defne Devlet Hastanesindeki tecrübeli doktor ve diğer sağlık çalışanlarının çabasıyla her türlü ameliyatın yapılabilecek düzeye gelindiğini hatırlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı konuya ilişkin şunları söyledi: “Defne Hastanemizin ameliyathaneleri tamamlandı ve tam kapasite hizmete açıldı. İskenderun Devlet Hastanesi’ni de on-on beş içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Antakya Devlet Hastanesi’nin yapımı hızla devam ediyor. Erzin, Payas ve Altınözü ilçelerimiz için de ihaleleri bitirdik, inşaat sürecine en kısa zamanda geçeceğiz.” İfadesinde bulundu.
Hatayı ve Hataylıları mutluluğa boğan bu haber için teşekkür eden Hataylılar ise, “Sayın valimiz Hatay’a geldiği ve göreve başladığı ilk günde bu yana yoğun olarak çalışıyor. Sağlık alanında ki bu atılım için kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.
Kalıcı konutların yapılması noktasında TOKİ, Köy Evleri, Kentsel Dönüşüm ve Yerinde Dönüşüm yönteminin olduğunu dile getiren Vali Masatlı, gelinen noktada istatistiki değerlerden bahsederek: 32.314 konutun TOKİ kapsamında yapımına devam edildiğini ve bu konutlardan 4-5 bin konutun 2023 Aralık sonuna kadar teslim alınacağını geri kalanın ise 2024 Temmuz- Ağustos gibi bitirileceğini söyledi.
Vali Masatlı “Vatandaşlarımızın kendi sorumluluğunda olan ve yeri uygun olması koşuluyla zemin etüdü, projelendirme ve yapı denetimi Devletimiz tarafından yapılacak olan Yerinde Dönüşüm için de 99 bin vatandaşımızın başvuruda bulundu. Bu sevindirici bir rakamdır” dedi.
Eğitim alanında yaşanan gelişmelerle ilgili de bilgilendiren Vali Masatlı, depremde her dört okul binasından birinin hasar gördüğünü ve buna rağmen okullarımızın açılışının yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirildiğini söyledi.
Deprem öncesi 434 bin olan öğrenci sayısının haziranda 313 bine düştüğünü ancak ve şu an 398 bine ulaştığını, aileler de katıldığında yaklaşık 350 bin insanımızın geri dönüşünün sağlanılmış olduğunun altını ayrıca çizen Masatlı Hataylılardan biraz daha sabır istedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları